NOODGEVAL? BEL +31383332010

Missie & VISIE

Waarde toevoegen op economisch, sociaal, ecologisch en maatschappelijk gebied door middel van het correct uitvoeren van sloopprojecten. Dat is de ambitie van Weever Sloop. We beseffen dat onze activiteiten invloed hebben op de gebouwde omgeving.

We passen hierbij in continu veranderende marktomstandigheden, vernieuwend ondernemerschap toe, waardoor we de lenigheid behouden om de klantvraag adequaat in te vullen. Wij staan voor eerlijk zaken doen waarbij plezier, vakmanschap en onze duurzame, circulaire ambities centraal staan. Ons personeel is ons kapitaal en daar investeren we in.

Onze strategie focust zich op vier pijlers

1. Klantgericht bedrijfsmodel

Ons businessmodel is afgestemd op de behoeften van onze klanten. We blijven ons richten op onze kern: het succesvol opleveren van grote totaalsloopprojecten tot het geven van een klein advies.

2. Voorkeurswerkgever

Onze medewerkers vormen de basis van onze organisatie. We willen voor onze mensen de voorkeurswerkgever zijn en blijven. In een concurrerende arbeidsmarkt is het belangrijk dat onze mensen zich gehoord en gezien voelen en dat we in staat zijn om nieuw talent te vinden en te behouden. We doen dit door ons te richten op leiderschap, door continue ontwikkeling van onze medewerkers en door transparante samenwerking.

3. Operational excellence

Wij willen excelleren; het beste sloopbedrijf zijn. Dit doen wij door het inzetten van de beste vakmensen, het blijven verbeteren van onze processen en het continue volgen van de ontwikkelingen in de markt. We werken samen in een zo plat mogelijke organisatie waar onze medewerkers volop ruimte en kansen krijgen. Hierdoor ontstaat er een flexibele organisatie die zich telkens weer aanpast aan de constant veranderende omgeving. Een omgeving die we zo goed mogelijk hopen over te dragen aan de volgende generatie.

4. Kennis en innovatie

In de te slopen omgeving komen wij voor steeds grotere uitdagingen te staan. De omvang, samenstelling en de omgeving maken onze projecten complex. Doorlopend ontwikkelen wij onze kennis in de praktijk en zetten deze kennis om in onze processen. Wij zijn onderscheidend en tonen lef bij het aanpakken van projecten. We investeren in de best beschikbare technieken voor onze mensen en machines, zodat we altijd een optimale prestatie leveren.

HISTORIE WEEVER SLOOP

Bouwmaterialen door Nederland vervoeren. Dat was waar oprichter Jan Weever zich in de beginjaren op richtte. In 1934 startte hij met Weever, tot hij in de jaren zestig verongelukte tijdens reparatiewerkzaamheden.De tweede generatie, Albert Weever, zette het bedrijf voort en begon na verloop van tijd met sloop-  en grondwerkzaamheden. Wegens gezondheidsredenen was Albert echter al op jonge leeftijd genoodzaakt het bedrijf deels te verkopen. In 1985 deed daarop de derde generatie haar intrede. Zoon en toenmalig directeur Bert Weever nam het transport- en later ook het sloopbedrijf over. In 1994 werd het sloopbedrijf als een van de eersten in Nederland gecertificeerd voor het saneren van asbest. Bert besloot zich volledig op de asbestsanering en sloop te richten. In 2000 verkocht Bert Weever het transportbedrijf aan Recycling Kampen.In 2002 overleed relatie en vriend Rudy van der Weerd, een markant ondernemer en eigenaar van het gelijknamige bouwbedrijf in Kampen. Bert nam Rudy’s bedrijf over en realiseerde veel mooie bouwprojecten. Sinds januari 2012 werken het sloop- en bouwbedrijf onder één herkenbare naam: Weever.

Het bedrijf is dan, in afwachting van de nieuwbouw, tijdelijk gehuisvest aan de Genuakade. In 2015 worden de zoons van Bert Weever, Bart en Jelle, mede-eigenaar. Eind december 2016, verhuist Weever naar een nieuw, uiteraard zelf gebouwd, kantoor compleet met opslaghallen aan de Haatlanderdijk 6 in Kampen. Enkele weken later, net voor de jaarwisseling, treden Bart en Jelle na een aandelenoverdracht officieel in de voetsporen van vader Bert. Bart Weever is vanaf dat moment eindverantwoordelijke bij Weever Sloop, waar Jelle Weever de eindverantwoording draagt bij Weever Bouw.

Bart Weever

Directeur Weever Sloop

Veel mensen kennen mij als iemand die gedreven met het bedrijf bezig is, met oog voor een ander en mijn omgeving. Ik onderneem in de sloopbranche vanuit de gedachte en visie van het familiebedrijf, met passie voor het vak. Het vak is mij zo gezegd ‘met de paplepel ingegoten’. Van kinds af aan hadden machines mijn aandacht. Dit zorgde ervoor dat ik rond mijn 16e ging werken met en op machines. Op mijn 22e ben ik gaan werken in het bedrijf waar ik nu eigenaar van ben (4e generatie). Inmiddels zijn de machines mijn hobby en is het ondernemen mijn levensstijl waar ik volop van geniet.

Het bedrijf verder brengen, met mooie sloopprojecten en tevreden opdrachtgevers, zodat het bedrijf geschikt is voor de volgende generatie is mijn focus. Dit geeft mij de voldoening en de energie voor de dingen die ik buiten het bedrijf doe. Ik ben net als de rest van mijn familie maatschappelijk ingesteld. De afstand die mensen hebben tot de arbeidsmarkt, het besturen in verenigingen en het sponsoren van maatschappelijke verenigingen zijn enkele thema’s die er voor mij toe doen.

Ik hoop dat onze website u een goed beeld heeft gegeven van ons bedrijf. Heeft u feedback, vragen of wensen, laat dit dan weten via de contactbutton onderaan de website of neem op een andere wijze contact op met ons enthousiaste team.

Ik waardeer uw bezoek aan onze website en hoop dat we op enige manier samen zaken kunnen doen!