NOODGEVAL? BEL +31383332010

Circulaire sloop Citypost Zwolle

Het project omvat het volledig slopen van twee bouwlagen van de totaal zeven bouwlagen, het uitvoeren van een omvangrijke asbestsanering en het volledig strippen van de binnen- en buitenzijde van het gebouw.

Project Citypost

Locatie gegevens

Westerlaan Zwolle (NL)

Project gegevens

Binnenstedelijk

30.000m3 inhoud te slopen gebouw

40.000m3 inhoud te strippen gebouw

3.000m2 asbesthoudend materiaal van vloeren saneren

Project inhoudelijk

De twee bovenste- van totaal vier verdiepingen zijn van het gebouw gesloopt met zwaar materieel. Constructief is het werk goed uitgedacht en uitgevoerd.

Circulariteit. De staal constructie van de bovenste twee verdiepingen is gedemonteerd voor hergebruik elders in de regio. Steenachtige grondstoffen worden op locatie gereed gemaakt voor hergebruik in het nieuwe gebouw.

Het originele gebouw is volledig gestript. Omvang en hoogtes waren hier uitdagend.

Omgeving. Het project ligt in het hart van de Gemeente Zwolle. De impact van een omvangrijk sloopproject kan groot zijn. Ons team heeft vooraf alle risico's in kaart gebracht en in het werk beheerst.

Quote Facebook bericht

'Wij hebben de opdracht mogen ontvangen om het voormalige Expeditie Knooppunt Post  (EKP)  tot het originele casco terug te slopen. Kenmerkend voor dit project is de omvang in combinatie met de moeilijkheidsgraad, gelegen in het centrum van Zwolle. Het project omvat het volledig slopen van twee bouwlagen van de totaal zeven bouwlagen, het uitvoeren van een omvangrijke asbestsanering en het volledig strippen van de binnen- en buitenzijde van het gebouw. Een zeer aansprekend sloopwerk waarin alle facetten van het slopen aan bod komen.'

Quote Facebook bericht

'We ontmantelen hier de twee bovenste bouwlagen die in de jaren ’80 zijn toegevoegd aan het gebouw. Om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren maken we gebruik van een techniek die we niet vaak zien. Veelal wordt er vanaf het maaiveld gewerkt, maar in dit geval zetten we de sloopkraan op het originele dak. Een combinatie van demontage- en slooptechnieken zorgt er voor dat delen van het gebouw direct geschikt zijn voor hergebruik. Een mooie uitdaging die mogelijk wordt gemaakt door onze vakmensen!'

Quote Facebook bericht

'We naderen de oplevering van het project.

Het bijzondere van dit project is dat wij de sloop vanaf het dak benaderen in plaats van vanaf het maaiveld. We staan met een sloopmachine op het originele dak. De twee bovenste verdiepingen moeten plaats maken voor twee nieuwe verdiepingen.

In sloop termen is dit een zeer technisch project waar alle facetten inzitten als het gaat om vakmanschap. Trillingen, stof en constructieve maatregelen in het hart van Zwolle leveren voldoende uitdaging op voor ons team.

Naast de technische uitdagingen leveren we een bijdrage aan de circulaire economie. Bij veel projecten is circulariteit een doel, maar hier is het regel.

Met onze bedrijven Weever Sloop en Weever Bouw werken we toekomst gericht, waarbij wij het van belang vinden dat het daadwerkelijk iets oplevert.

Op het project worden veel elementen gedemonteerd, met name de staal constructie van het dak. De vrijkomende stalen balken en liggers worden elders direct weer toegepast deels als gevolg van de schaarste die er momenteel is in bouwsector.

We laten hier zien dat circulariteit werkt.'