NOODGEVAL? BEL +31383332010

Demontage silo

Demontage silo

Deze silo voldeed niet meer aan de huidige eisen van onze klant. Vloeistofdichtheid was het probleem die de klant deed bewegen deze silo door ons te laten ontmantelen.

Deze silo voldeed niet meer aan de huidige eisen van onze klant. Vloeistofdichtheid was het probleem die de klant deed bewegen deze silo door ons te laten ontmantelen.

Wij zijn met ons team doorlopend opzoek naar uitdagende projecten. Met dit type opdrachten onderscheiden wij ons en laten we zien dat slopen een mooi vak is.

We moesten hier opzoek naar een oplossing die er voor zorgde dat de naast gelegen tank en de controle eenheden niet beschadigd raakten. De uitdaging was dat de tank uit één deel bestond. Hierdoor was het conventioneel knippen uitgesloten.

1
2
Foto 1, 2 en 3. De hulpconstructie is hier zichtbaar
De silo van +/- 30 ton hangt in de hijskraan

"Uitdagende projecten, daar gaan wij voor"

Afwijkend van het traditioneel tanks bouwen is deze silo volledig opgetrokken van één rol gelamineerd roestvrij staal (een rol van 75cm) die in het werk gefelst werd.

Het conventioneel inknippen van de tank zou er voor zorgen dat de felsrand los zou komen met als gevolg dat de tank uit elkaar zou springen op deze krappe locatie. Veel schade zou het gevolg geweest zijn.

De opdrachtgever besloot tot sloop over te gaan, nadat er in het verleden meerdere malen reparaties waren uitgevoerd aan de felsrand.

Op de foto hiernaast is zichtbaar dat de randen in een trapezium vorm omhoog lopen.

Op foto 2 ziet u de situering van de tank. Enerzijds een controle eenheiden en aan de andere zijde een andere tank. Gezien de situatie is er voor gekozen de tank in zijn volledigheid van de plek te verwijderen. Om de tank de stabiliseren is er een hulpconstructie aangebracht waarmee het hijswerk uitgevoerd kon worden.

De silo is uiteindelijk in twee stappen op een ponton gezet richting de verwerker. Bij de verwerker is de silo uiteindelijk verschroot.

Dit project is zonder schade aan omliggende silo's en objecten opgeleverd aan onze klant.

"Vakmensen in overleg"