NOODGEVAL? BEL +31383332010

Sloop bedrijfsunit Hillegom

Slopen met oog voor hergebruik van de nog bruikbare materialen wint snel terrein. Op dit moment begeven we ons nog in een fase waarin het sentiment de boventoon voert. In de nabije toekomst zal de overheid haar beleid gaan aanpassen naar een markt waar in 2030 vijftig procent circulair gewerkt moet worden.

Circulair slopen vergt doorgaans meer tijd, omdat bouwmaterialen deels handmatig uit de gebouwen gedemonteerd moeten worden. Van onze opdrachtgever hebben wij de tijd gekregen om dit project duurzamer uit te voeren. Naast het handmatig demonteren van diverse bouwmaterialen, komen er machinaal ook stromen vrij die direct hergebruikt kunnen worden. Ook voor Weever-machinist Bernie Konterman vraagt circulair slopen een andere aanpak.

“Met deze manier moet je de machine wel volledig in je macht hebben. Dat heeft wel wat!“

Op de sloop in Hillegom moest een bedrijfsunit als een doosje heel voorzichtig uit de rij worden geschoven (check de video), omdat er aan de zijkanten geen ruimte was. “Precisiewerk”, vertelt Bernie. “Blijf je ergens haken, trek je alles om. Er moet dus constant iemand anders meekijken, omdat je vanuit de kraan niet alles kunt overzien”, aldus Bernie Konterman.