Sloop Kamperzeedijk

Langgekoesterde wens Kamperzeedijk in vervulling: betaalbare koopwoningen voor starters in Kamperzeedijk. Dat is eenwens die in het dorp tussen IJsselmuiden en Genemuiden al ruim tien jaar wordt gekoesterd.

In 2014 werd er zelfs onder aanvoering van de gemeente Zwartewaterland een intentieverklaring door de betrokken partijen ondertekend om de inmiddels verstofte plannen nieuw leven in te blazen. Een mooi initiatief, dat uiteindelijk toch niet mocht baten.

‘Ze hebben goed meegedacht en een betaalbare prijs kunnen realiseren vooral door slim en inventief naar de bouw van de woningen te kijken' vertelt Ron de Gruyter.

Hij vertegenwoordigd Selles maar probeert vooral de belangen van de dorpsbewoners, Weever Bouw en Sloop en Selles, eigenaar van de huizen die voor de nieuwbouw worden gesloopt goed te behartigen. De Gruyter: ’De woningen, waar de bouwvergunningen voor waren verleend, waren gewoon te duur ontworpen voor een sociale
koopwoningen. Er moest een alternatief komen zonder dat er afbreuk zou plaatsvinden aan hetgeen wat was ontworpen. We zijn uiteindelijk in zee gegaan met Weever, omdat Weever zowel de bouw als de sloop kan uitvoeren.

Ze hebben goed meegedacht en een betaalbare prijs kunnen realiseren vooral door slim en inventief naar de bouw van de woningen te kijken. De woningen behouden nu hun luxe uitstraling, maar zijn door een aantal concrete aanpassingen teruggebracht tot betaalbare starterswoningen’. En dus kon eindelijk het startsein voor de sloop van de oude woningen worden gegeven. Als de sloop is afgerond, gaat de officiële verkoop direct van start’, aldus Ron de Gruyter.