NOODGEVAL? BEL +31383332010

Sloop Kringloop Trekvaart

Hoe nauwkeurig kun je als kraanmachinist werken met tonnen wegend, zwaar materieel dat vooral ontworpen is om allesvernietigend te keer te gaan?

Tot op de centimeter nauwkeurig, zo bewezen de mannen van Weever Sloop aan de Trekvaart in IJsselmuiden waar de panden van de kringloopwinkel werden gesloopt. Strak ingeklemd tussen woonhuizen aan de linker en rechterzijde, met slechts zeer beperkte vrije ruimte aan de voorkant, was de totale demontage van de kringloopwinkel, een precisieklus van de bovenste plank. De puien van de naastgelegen panden, met soms slechts centimeters tussenruimte, moesten uiteraard onaangetast blijven. Ook wat betreft het lawaai werd alles in het werk gesteld om eventuele overlast tot minimum te beperken. Met een buurtapp werden de bewoners op de hoogte gehouden van de werkzaamheden en kon de klus zonder vervelende verrassingen voor de omwonenden worden geklaard.

Omwonenden goed geïnformeerd met Weever-buurtapp: "Aan de Trekvaart in IJsselmuiden zijn we het pand van de voormalige kringloop aan het slopen. Het gaat hier om een uitdagende klus, omdat het pand omringt is door aangrenzende gebouwen. Op- en in de panden is asbest aanwezig die wij vakkundig met eigen mensen saneren."

Veiligheid voor de bewoners en natuurlijk onze werknemers staat bij alle werkzaamheden voorop. Om de buurt zo goed mogelijk op de hoogte te houden, hebben we een buurtapp in het leven geroepen. Dat werkt goed. Op deze manier weet iedereen wat er te gebeuren staat en voorkomen we vervelende ‘verrassingen'.